Citizens of the Imperium

Citizens of the Imperium (http://www.travellerrpg.com/CotI/Discuss/index.php)
-   Software Solutions (http://www.travellerrpg.com/CotI/Discuss/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Need a mercenary company? (http://www.travellerrpg.com/CotI/Discuss/showthread.php?t=28685)

Leitz December 27th, 2012 07:45 AM

Need a mercenary company?
 
So far just the basics; rank, last name, and UPP. Suggestions?

http://beta.reuel.net/game/create_mercenary_unit.php

It uses weighted stats as I assume an active mercenary unit would weed out the physically challenged or mentally unreliable. Names include the most common 2300 or so terran names.

If you need more than a company just hit the link again.

Travellerspud December 27th, 2012 11:31 AM

pretty cool...

Ideas?

I like to have each fire-team led by a lance-corporal or corporal...I think each Platoon should have a Platoon Sergeant and Medic (1 per 20 soldiers according to Striker or you get a morale drop - I assume the 2nd "platoon medic" is with a recovery small boat), and the Company should have a Company Sergeant plus a few Specialists (Fwd Obs, sensors/comms, etc).

but I like it!

samuelvss December 27th, 2012 11:46 AM

Two things: Skills and Quality!

I have made up a few units, in the spirirt of self-stimulation, from automatically generated characters. One thing that becomes painfully obvious, is the availablibilty of skills is different than a recruiter might want.

If I am fitting out a light, light infantry unit in CES's and ACR's (low budget, baby), then what I need is much different than if I am putting together a unit in BD and grav APC's, festooned with FG's and PG's.

I generally allow the recruits to keep their ranks, if only as a honorary thing; that means there are a lot of 1LT and even CPT squad leaders in a quality unit, even with a some raw recruits.

To gold-plate this thing, having the ability to specify the number in a squad (NCO's and and Enlisted), the number of squads in a platoons, and platoons in a company. Also, how many in company headquarters. That's a lot! A Cr.05 solution is to make 4 platoons of 4 squads of 11, with 1 SSG and 2 SGT's; then I can take the output, and just lop off what I don't need.

Good work; thanks for this!

samuelvss December 27th, 2012 11:49 AM

Quote:

Originally Posted by Travellerspud (Post 416152)
I like to have each fire-team led by a lance-corporal or corporal...I think each Platoon should have a Platoon Sergeant and Medic (1 per 20 soldiers according to Striker or you get a morale drop - I assume the 2nd "platoon medic" is with a recovery small boat), and the Company should have a Company Sergeant plus a few Specialists (Fwd Obs, sensors/comms, etc).

Like he said, too!

Commander, and probably Company Sergeant (I say "First Seregant"), each have a driver/radio operator.

Leitz December 27th, 2012 12:21 PM

I've got the numbers set up so they can be easily changed. What I didn't have was an idea of how much information people wanted and what the big targets were for providing. For example, adding HQ staff is not too hard, but what are they? Adding basic skills night not be to hard, but you need terms of service and that assumes you have prior experience. Do mercenary companies hire non-prior service?

Shonner December 27th, 2012 01:06 PM

That's cool! All programmed in PHP?

Leitz December 27th, 2012 01:14 PM

Quote:

Originally Posted by Shonner (Post 416169)
That's cool! All programmed in PHP?

Yup. Besides the long list of names there's less than a hundred lines. No OOP sadly, as I'm not quite their yet. This was put together quickly as I needed a break from other, more formal, languages. :)

Addendum: While there are lots of great languages, PHP is good for putting stuff up on the web. No one has to download anything to run it.

Shonner December 27th, 2012 02:04 PM

I'm doing Traveller stuff in Python. So of course Python is needed to run it. I'm not doing Oops either. My programs don't need it.

Leitz December 27th, 2012 02:55 PM

Quote:

Originally Posted by Shonner (Post 416188)
I'm doing Traveller stuff in Python. So of course Python is needed to run it. I'm not doing Oops either. My programs don't need it.

I glanced at your YouTube page. With your Python skills you could probably pick up what I'm doing in PHP easily. Since folks have asked for skills I'd not mind the help. :)

Let me know if you want to take a look at the code.

Shonner December 27th, 2012 03:20 PM

Oh, your program just does the character stats? Duh, 100 lines of code you said. Mine is a few thousand. I have not thought about how to do names randomly. For now, the player just fills in the blank on the character sheet. I know... very lo-tech.

I don't know PHP at all. But I may convert my Python to PHP since my web host supports that code. Just have to learn that language, I guess. :) Took me a couple weeks to learn Python. I'm taking out the stubs I have in my code now, and working on the character sheet format for the generated output. Just making an Excel file for the data. My code is all based on Mongoose CharGen rules.


All times are GMT -4. The time now is 09:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (c) 2010-2013, Far Future Enterprises. All Rights Reserved.